Productinformatie

Hieronder ziet u een overzicht van de producten die wij direct uit voorraad kunnen leveren. Bent u op zoek naar een vergelijkbaar product? Wij helpen u graag met zoeken naar de juiste oplossing.

Zand voor zandbed

Zand voor zandbed (in de volksmond ophoogzand of aanvulzand) is zand gewonnen uit zee, rivier of winput. Dit zand is geschikt voor ophogen van straten e.d. Zand voor zandbed kan verschillen van kleur i.v.m. de diverse winlocaties.

Verschralingszand

Verschralingszand is een zandsoort met een zeer kleine korrel wat geschikt is voor het verschralen van grasvelden, het aanvullen van tanken of het leggen van speciaal straatwerk. Verschralingszand heeft als eigenschap dat het goed verdichtbaar is.

Drainagezand

De goede waterdoorlatend eigenschappen van drainagezand worden veroorzaakt door de samenstelling van voornamelijk grote zandkorrels. De grote korrel zorgt er wel voor dat drainagezand zich minder goed laat verdichten.

Metselzand

Metselzand 

Zoals de naam al doet vermoeden wordt is metselzand geschikt om cementmortel te maken voor gebruik bij metselwerk. Ook kan het gebruikt worden voor het maken van beton voor funderingen. Een andere toepassing is het gebruik voor stabilisatie bij bestrating. Metselzand wordt afgezeefd in fracties van 0 tot 2mm korreldiameter. Het scherpe metselzand kan gebruikt worden voor:

  • Cementmortel
  • Stabiliseren straatwerk

Brekerzand

Brekerzand is een fijne restfractie van het breekproces van grof grind. Dit zorgt ervoor dat dit zand bestaat uit grote hoekige korrels. Door deze korrel is de schuifweerstand groot. Deze eigenschap maakt brekerzand bijzonder geschikt voor het invegen van bestratingen.

Grind 16/32 (Grof)

Grind 16/32 is een grindsoort die bestaat uit gladde stenen met een afmeting van 16 mm tot 32 mm als doorsnede. Grind is een mengeling van verschillende steensoorten zoals marmer en kwarts. Het grind wordt gewonnen in rivieren of grindputten. De ronding van het grind is onstaan door de meevoering met het water. Dit grind wordt vaak toegepast in tuinen rondom vijvers, of als opvulling bij een fontein zodat het water door het grind heen de grond of een verzamelbak in kan stromen.

Grind 8/16 (Fijn)

Net als grind 16/32 wordt dit fijnere grind gewonnen in of langs de rivieren. Deze fijnere grindsoort wordt afgezeefd op korreldiameters van 8 tot 16 mm. Het fijne karakter van deze grindsoort maakt het goed toepasbaar op bijvoorbeeld oprijpaden van oude boederijen, of op looppaden in de tuin. Het grind kan direct worden toegepast op anti-worteldoek of met een fundering van menggranulaat eronder.

Menggranulaat

Menggranulaat wordt door onszelf geproduceerd en is een recycling product van gebroken metsel en betonpuin. De meest voorkomende afmeting is 0/31,5. Ook leveren wij 0/16, 16/32 en 80/200. Al ons granulaat wordt geleverd met certificaat.

Bosgrond

Bosgrond is een grondsoort met een zanderige structuur en erg goed geschikt als ondergrond voor gras. Omdat bosgrond goed verdichtbaar is blijft uw gazon egaler.

Tuinaarde

Bemeste tuinaarde is een grondsoort die bemest wordt met behulp van organische producten. De hogevoedingswaarde en de juist zuurgraad(pH) geven als resultaat dat planten optimaal groeien in bemeste tuinaarde. De tuinaarde heeft een goed vochtvasthoudend vermogen, waardoor planten langer over voeding en vocht kunnen beschikken.

Zwarte Mijnsteen 14/20

Zwarte Mijnsteen of ook wel ardenner split genoemd wordt gewonnen in de Belgische Ardennen. Het is een grijze kalksteensplit die veelzijdig toepasbaar is. Zo kan het gebruikt worden voor een sfeervolle opvulling tussen sierbestrating, maar het is ook geschikt als oprit op looppad.

Zand, grond en grind bestellen

T. 0184 - 415 501
E. info@vanvliet-sliedrecht.nl

Maandag t/m vrijdag: 
van 7.00 tot 17.00 uur
Zaterdag: 
van 8.00 tot 12.00 uur

Van Vliet
Transport Sliedrecht B.V.

Industrieweg 27
3361 HJ Sliedrecht

Van Vliet
Aannemingsbedrijf B.V.

Industrieweg 27
3361 HJ Sliedrecht

Van Vliet 
Sloop- en Milieutechniek B.V.

Industrieweg 27
3361 HJ Sliedrecht

© Van Vliet Sliedrecht  |  Algemene voorwaarden