Home

Productinformatie

Op deze pagina ziet u een overzicht van de producten die wij direct uit voorraad kunnen leveren. Mocht u opzoek zijn naar een vergelijkbaar product neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag met zoeken naar de juiste oplossing. 

 

Contactformulier

   

 

 


Ophoogzand

 

Ophoogzand is zand gewonnen uit zee, rivieren of speciale zandwinputten. Er worden aan ophoogzand weinig eisen gesteld als het gaat om korrelgrote of vorm. Ophoogzand kan van kleur verschillen afhankelijk van het gebied waar het zand gewonnen is. Ophoogzand kan in veel gevallen worden toegepast:

 

  • Vullen van gaten en kuilen
  • Ophogen van de tuin
  • etc.
  
    
 
 

Drainagezand 

 

De goede waterdoorlatend eigenschappen van drainagezand worden veroorzaakt door de samenstelling van voornamelijk grote zandkorrels. De grote korrel zorgt er wel voor dat drainagezand zich niet goed laat verdichten, dit maakt het ongeschikt voor gebruik onder straatwerk. Drainagezand dient een gemiddelde korrelgrootte te hebben van >0,25 mm. Drainagezand wordt veel gebruikt voor:

 

  • Opvulling rondom drainageslangen
  • Verschralling van klei
 
  
Foto volgt nog!!!     Metselzand 

 

Zoals de naam al doet vermoeden wordt is metselzand geschikt om cementmortel te maken voor gebruik bij metselwerk. Ook kan het gebruikt worden voor het maken van beton voor funderingen. Een andere toepassing is het gebruik voor stabilisatie bij bestrating. Metselzand wordt afgezeefd in fracties van 0 tot 2mm korreldiameter. Het scherpe metselzand kan gebruikt worden voor:

 

  • Cementmortel
  • Stabiliseren straatwerk
 
     
  Brekerzand

 

Brekerzand is de fijne restfractie van het recyclingsproces van beton en ander puin. Dit zorgt ervoor dat dit zand bestaat uit grote korrels. Dit zorgt ervoordat de schuifweerstand van brekerzand groot is. Deze eigenschap maakt brekerzand geschikt voor het invegen van bestrating. Zodat bestrating op de juiste plek blijft liggen.

 
     
    Grind 16/32 (Grof)

 

Grind 16/32 is een grindsoort die bestaat uit gladde stenen met een afmeting van 16 mm tot 32 mm als minimale doorsnede. Grind is een mengeling van verschillende steensoorten zoals marmer en kwarts. Het grind wordt gewonnen in rivieren of grindputten. De ronding van het grind is onstaan door de meevoering met het water. Dit grind wordt vaak toegepast in tuinen rondom vijvers, of als opvulling bij een fontein zodat het water door het grind heen de grond of een verzamelbak in kan stromen.

 
     
    Grind 11/16 (Fijn)

 

Net als grind 16/32 wordt dit fijnere grind gewonnen in of langs de rivieren. Deze fijnere grindsoort wordt afgezeefd op korreldiameters van 11 tot 16 mm. Het fijne karakter van deze grindsoort maakt het goed toepasbaar op bijvoorbeeld oprijpaden van oude boederijen, of op looppaden in de tuin. Het grind kan direct worden toegepast op anti-worteldoek of met een fundering van menggranulaat eronder.

 

 
     
    Menggranulaat 0/31,5

 

Met onze breekinstallatie op ons terrein aan de industrieweg te Sliedrecht recyclen we beton en ander puin. Het product wat hier uit volgt is menggranulaat. De meest voorkomende vorm is afgezeefd op fracties tussen 0 en 31,5 mm korreldiameter. Mocht u opzoek zijn naar een andere samenstelling dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

Al onze puin wordt gecertificeerd gebroken.

 
     
    Bosgrond

 

Bosgrond is een schone grondsoort, met een zanderige samenstelling. Wat het ideaal maakt om een tuin op te hogen en zo gelijk een gronderige ondergrond te krijgen. Ideaal voor het aanleggen van een gazon of om bomen in te planten. Bosgrond wordt gebruikt voor de meeste uiteenlopende toepassingen van grond.

 
     
    Tuinaarde 

 

Bemeste tuinaarde is een grondsoort die bemest wordt met behulp van organische producten. De hogevoedingswaarde en de juist zuurgraad(pH) geven als resultaat dat planten optimaal groeien in bemeste tuinaarde. De tuinaarde heeft een goed vochtvasthoudend vermogen, waardoor planten langer over voeding en vocht kunnen beschikken.

 

  • pH 6,0 - 8,0
  • Organische stof 5 - 10%
  • Droge stof 65 - 75%
 
     
    Rode Mijnsteen 10/25

 

Rode Mijnsteen is samengesteld uit verschillende steensoorten, namelijk kalksteen en leisteen. In Nederland en Belgie wordt dit mijnsplit gewonnen uit de kolenmijnen waarna het wordt gebroken. Door de Mijnsteen hierna te branden krijgt het de bekende rode kleur. 

 

Hierna wordt de mijnsteen afgezeefd tot een formaat van 10 - 25 mm.

 
     
    Zwarte Mijnsteen 14/20

 

Zwarte Mijnsteen of ook wel ardenner split genoemd wordt gewonnen in de Belgische Ardennen. Het is een grijze kalksteensplit die veelzijdig toepasbaar is. Zo kan het gebruikt worden voor een sfeervolle opvulling tussen sierbestrating, maar het is ook geschikt als oprit op looppad.

 

Het formaat van Zwarte Mijnsteen is 14 - 20 mm